Afyonkarahisar’da lüks araç ticareti alanında hizmet verecek olan Ares Plaza geniş katılımlı bir törenle hizmete girdi.

Ares Plaza’nın açılış töreni 7 Eylül 2019 Cumartesi günü öğleden sonra çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılış töreninde lüks model araçlar hostesler tarafından tanıtılırken, klasik müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Ares Plaza CEO’su Hakan Çilkaya açılış programı öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirine plaza hakkında bilgi verdi. 17 yıldır içerisinde bulundukları sektör aracılığıyla Afyonkarahisar ve bölgeye daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getiren Çilkaya, “İlimize ve bölgeye daha iyi hizmet vermek için yeni bir plaza yaptık. Ares Plazamızın açılışına teşrif eden davetlilere bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bizim buradaki ilk amacımız insanların aileleriyle birlikte, eşleriyle birlikte hep beraber gezip dolaşabilecekleri rahat bir plaza ortamı oluşturmaktı. Çok şükür şu anda bunu başarmış durumdayız. Tüm hemşehrilerimize, Afyonkarahisar halkına ve bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.” dedi.
Ares Plaza da hemen hemen tüm marka ve model araçların satışa sunulacağını belirten Çilkaya, özellikle lüks otomobiller olan Audi, BMW, Mercedes, Porshe gibi araçların alım satımlarını yaptıklarını dile getirdi. Hakan Çilkaya, Afyonkarahisar halkına, bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarına sektörle ilgili bazı sıkıntıların iyileşebilmesi için doğru, düzgün, dürüst hizmet verme temennisini sözlerine ekledi.

“BAŞARININ SIRRI EN İYİ EŞE SAHİP OLMAKTA SAKLI”
Ares Plaza Ceosu Hakan Çilkaya törenin ilk konuşmasını yaptı. Konuşmasına Peygamber Efendimizin bir hadisinden örnek vererek başlayan Çilkaya, “Peygamber Efendimiz bir hadisinde diyor ki, ‘Ticaret yapın çünkü rızkın onda dokuzu ticarettedir.’ Bu durum; doğruluk, emniyet, yaşanan devri idrak, müşteriye karşı fevkalade nazik ve terbiyeli davranmaktır. Bu hususların birinde kusur eden ticaretin ruhunu yıpratmış dolayısıyla da kendi kazanç yollarını tıkamış olur. Biz de yıllardan beri bu düsturdan ayrılmadan bu kadim şehirde rızkımızı kazandığımız, ticarethanemize açılışını yaptığımız Ares Plaza adlı işyerimizde devam edeceğiz. Günümüzde en iyi ticaret kuruluşları incelendiğinde eminim ki pek çoğunun başarısının özgün, yenilikçi, kendilerinin aile yaşamları fark edilir. En iyi eşe sahipseniz başarı da devamında gelecektir. Ben bu vesile ile başta eşim Emel Çilkaya olmak üzere aileme, çalışma arkadaşlarıma açılış davetimize icabet eden konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ares Plazamız şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

“PLAZA ŞEHRE HAYIRLI OLSUN”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mesai paylaştığı AK Parti Belediye Meclis Üyesi işadamı Hakan Çilkaya’nın açtığı Ares Plaza’nın şahsına, ailesine ve şehre hayırlı olmasını diledi. Helal ve bol kazanç temennisinde de bulunan Zeybek, “Helalinden bol kazanç temenni ediyorum. Aslında helalinden kazanmak çok kazançtan daha önemlidir. İnşallah bu plaza Afyonumuza iyi hizmet eder.” şeklinde konuştu.

“ARES PLAZA AFYON’DA ÇIĞIR AÇACAK”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Ares Plaza’nın hayırlara vesile olmasını diledi. Ares Plazan’ın sahibi Hakan Çilkaya ile 1,5 yıldır tanışmalarına rağmen samimi bir dostluk edindiklerini belirten Yurdunuseven şöyle konuştu:

“Hakan beyle 1,5 yıldır tanışıyoruz. Ama güzel samimi işler yaptığını gördüm. Ares Plaza’nın açılışı ile Afyonkarahisar’a bir çığır açılacağı kanaatindeyim. İnşallah böyle güzel işletmelerin Afyonkarahisar’da daha çok çoğalmasını Ares Plaza içerisinin de inşallah dolu olmasını, helalinden bol kazançlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”

“ARES PLAZA AFYON İÇİN ÖZEL BİR İŞ YERİ”
Açılış töreninin son konuşmasını Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. İşadamı Hakan Çilkaya ve eşi Emel Çilkaya’yı büyük yatırımları nedeniyle kutlayan Eroğlu, Çilkaya çiftinin oğlu Hazar’ın daha büyük işletmeleri açması dileğiyle konuşmasına başladı. Ares Plaza açılışının hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu şöyle konuştu: “Ares Plaza açılışı hayırlı olsun. İnşallah Halil İbrahim bereketi ile Cenab-ı Allah helalinden hayırlı kazançlar nasip etsin. Bu plaza açılış törenine gelişimin iki sebebi vardır. Birincisi Emel Çilkaya hanımefendinin ailesine olan hürmetim, onların duaları ikincisi de Hakan Çilkaya kardeşimin gerçek anlamda çok özel bir iş yeri açmasıdır. Kendisini tebrik etmek için geldik. İnşallah Afyonkarahisarımız bu tesislerle birlikte çok daha büyüyecektir. Özellikle Afyon’da dürüst, güzel tacirlere, büyük düşünen esnafa ihtiyacımız var. Hakan kardeşimizin de konuşmasında yer verdiği üzere Peygamberimiz bir hadisinde kazancın onda dokuzunun ticarette olduğunu buyurmuştur.”

“ŞİRKET NESİLDEN NESİLE AKTARILSIN”
Ticari hayata büyük önem verilmesi gerektiğini, dürüst olan tacirin, tüccarın cennette Peygamberle yan yana olacağını vurgulayan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah bu tesis örnek bir tesis olacaktır. Hakan Çilkaya kardeşimizi yakından tanıyoruz. Bu güzel tesisin daha da büyüyeceğine ben yürekten inanıyorum. Bende bir esnaf çocuğuyum. Esnaf çocuğu olmanın gerçekten çok büyük imtiyazları vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazen bana ‘Sen esnaf gibi hareket ediyorsun’ der. Esnaflık, esnaf çocuğu olmak hakikaten insana büyük bir ufuk açıyor. Babamın manifatura, tuhafiye, konfeksiyon dükkanı vardı. Ben bir müşteri geldiğinde satış yapabilmek için mağazada ne varsa indirirdim. Babam eğer müşteri alıcı değilse anlar ve bana işaret ederdi. Babam haklı çıkar almayacak olan alışveriş yapmadan giderdi. Babam tecrübesi ışığında ‘Oğlum kefen alıcı göz yaşından belli olur’ derdi. Maalesef Türkiye kurulan şirketler kısa ömürlü oluyor. Babadan oğula şirket pek kalmıyor. Mesela Almanya’da bakıyorum 1925’den bugüne dek süre gelen şirketler var. İnşallah bu açılışı bir tarih olarak yazıp nesil nesile aktarılsın diye dua ediyorum. Afyon’u hep birlikte büyüteceğiz. Şu ana kadar çok güzel işler yaptık. Hakikaten Afyon bambaşka oldu. Dışarıdan gelenler Afyon’da ki büyük değişimi görüyorlar. İnşallah daha da güzelleştireceğiz. Ama bunun için hedefe kilitlenmemiz lazımdır. Biz Afyon için büyük hedefler ortaya koyduk. İnşallah büyük hedeflere yelken açalım.”

PLAZA DUALARLA AÇILDI
Hafız Recep Güneyli tarafından yaptırılan toplu dua akabinde Ares Plaza’nın açılış kurdelesi kesildi. Açılışın akabinde dualarla kurban kesimi de gerçekleştirildi. Açılış törenine; Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. DR. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Selim Arıcı, işadamı Ceylan Emet ve çok sayıda davetli katıldı. Plazanın gezilmesi ve ikramlardan sonra tören sona erdi.

Kaynak: Kocatepe Gazetesi